blondejokes.dk Alt det sjove Da arbejdstøjet blev moderne

Da arbejdstøjet blev moderne



Der var engang, hvor cowboybukser og denim var forbeholdt de fattige og arbejderne. Men på et tidspunkt vendte det hele, og modeverdenen tog denim til sig. I dag er jeans og denimjakker noget af det mest moderne overhovedet, og det betyder absolut ikke, at du arbejder i marken eller minen. Det samme skete for tøjmærket Dickies, der startede med at producere holdbart arbejdstøj – og sidenhen bevægede sig over i modeverdenen, hvor de efterhånden har produceret modetøj til mænd i mange år.

Dickies startede helt tilbage i 1922, hvor deres fornemste opgave var at producere kvalitetsbevidst arbejdstøj til de hårdtarbejdende amerikanere. Virksomheden oplevede stabil vækst fra starten af, og de begyndte så småt at udvide produktionen. I forbindelse med Anden Verdenskrig fik Dickies en kæmpe rolle, da de begyndte at producere uniformerne til soldaterne under krigen.

Og så begyndte modeeventyret

Efter en stille periode fik Dickies for alvor vind i sejlene i 80’erne, da de begyndte en produktion af modetøj til mænd. Dickies fik kæmpe succes ved at producere hverdagstøj ud fra de samme principper, som de brugte til at producere arbejdstøj; det skal være billigt, slidstærkt og moderne. Det blev en kæmpe succes blandt unge mænd i USA, og sidenhen Europa.

I dag producerer Dickies hovedsageligt streetwear til unge mænd, der elsker at stå på skateboard og meget andet. Det er stadigvæk de gamle dyder, der præger tøj fra Dickies – og det er derfor, at du fortsat kan finde Dickies i butikker verden over. Men selvom salget af modetøj til mænd kører derudaf, så er Dickies fortsat en kæmpe producent af arbejdstøj i Amerika. De holder altid stadigvæk fast i de klassiske rødder.

Jeg har altid været kæmpe fan af Dickies – lige siden jeg begyndte at stå på skateboard i folkeskolen. Dickies laver moderigtigt streetwear, der holder længe; og det er noget jeg kan forstå. Jeg har aldrig været helt vildt optaget af herremode, men Dickies er et af de mærker, som jeg altid har holdt fast i.

Hvad med dig? Har du nogle erfaringer med Dickies eller andet modetøj. Smid en kommentar til indlægget.

Disclaimer

1 thought on “Da arbejdstøjet blev moderne”

  1. Det er altså også rart, at have noget ordentlig kluns at trække i, når man skal have noget arbejde fra hånden. Det hjælper f.eks. ikke at står ude i haven og grave et hul i sit fineste søndagstøj – det holder nok ikke så længe 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *